lørdag den 7. marts 2015

DIY på Garnlampe


 
De fleste kender nok de lamper, der ser ud som om, der vundet garn rundt om dem. De kan godt minde om et kæmpe – meget løst – garnnøgle. De sælges mange steder, men hvad de hedder, ved jeg egentlig ikke. Men der er også den mulighed at lave dem selv. Lampen  laves efter samme princip, som når man laver en papmache-sparegris – som de fleste nok har prøvet det i formning i skolen. Her er det bare garn eller strik, dyppet i lim, man lægger rundt om ballonen.
 
 
 

 

Materialer:

En pose med balloner.
Lim
Tråd i valgfri farve
Ledning samt pære holder. 
Fremgangsmåde:

Pust ballonen op i den størrelse du ønsker lampen i.
Mål pære holderens diameter, og gør din åbning ca. en cm større i hver side.

Tegn cirkel på ballonens top og hold dig til linjen.
Hvis du laver flere så varier størrelserne, for bedste resultat.

. En ballon, noget garn, noget tapetklister eller lim lak og så en fatning med ledning. Det sidste kunne såmænd lige så godt komme fra en aflagt lampe

 

Derud over en god klat jeg brugte lim lak og man kan også putte glimmer i ,opløst i koldt vand i en opvaskebalje, så der er ca. 1-2 cm (det klister ført når det tørrer). Heri kan man kan dyppe garnet undervejs og efter. Der er anvendt en alm. oval ballon, som automatisk formes rund, når man ”vikler” garnet omkring ballonen. Det er faktisk også muligt at købes runde balloner i f.eks. Tiger, alternativt er der nogen, der har anvendt badebolde. Lad ballonen sidde, mens det hele tørrer et døgn. Der er nogle der sprayes lampen med klar lak . Du kan putte en fatningen på eller f. eks putte en lyskæde i det er rigtig flot.
 
Man kan godt lave den tætter, da denne hvide lampe havde tørrede , dom der lidt guld tråd om.
 
Med lyskæde , vil se i min julekasse om jeg ikke kan finde en med blid lysFandt dette her på facebook, en rigtig god ide her til påske.
 
billede lånt fra facebook
 
 

Ingen kommentarer: